Det är fel att dansa

Hej lilla sandkorn.

Läs inte rubriken. Rubriker är till för att förleda folk... men det är ett annat inlägg.
Jag kommer istället att idag diskutera dans. Que danser.
Jag tänker ställa den enkla frågan varför. Varför, varför, varför. Varför, hur kommer det sig, att majoriteten av ungdomar (alltså inte alla, bara en majoritet) klassar en kille som tönt, bög, idiot, pucko, äcklig, knäpp, tråkig, ful, mongo, etc. bara för att han dansar pardans? Varför?

Vi måste rewinda lite här... Historia:
På medeltiden fram til 1523 (då Gustav Vasa blev kung) symboliserade dans ett sätt att umgås, ett sätt att underhålla sig på och ett sätt att träffa någon, röra vid någon, utan att det ansågs skändigt på något sätt.
Från 1523 fram till ca. 1800- talet handlade dans mer om att underhålla sig med det motsatta könet, då det blev mer lättsamt åt det sexuella hållet, speciellt under 1700-talet mitt. Att anspela på sex var inte så ovanligt eller fel, och dans var ett perfekt sätt att hitta och umgås med en kvinna/man.
Från 1800- talet fram till ca 1945 symboliserade dans mer manlighet än kvinnlighet. Att dansa var att föra, att kontrollera, förföra och visa sin manlighet i greppet, sättet han svängde kvinnan och hur mycket manlighet han besatt beräknat i hur skicklig han var i stegen. Att kvinnor kunde dansa var en självklarhet, med deras nätta kropp, fötter, naturliga elegans och lätthet för koordination över sig själva. Att män besatt allt detta var nästan omöjligt, därför var en man med utmärkt danstalang en åtrådd man.
Observera att vi fortfarande talar om pardans.
Från 1945 till ca. 1960 handlade dans mycket om att bara ha rent skoj. Danser som jive och bugg blev populära, speciellt bland ungdomar, och att ha en pojkvän förmögen att svänga runt en, lyfta och snurra en på dansgolvet betydde en pojkvän man kunde festa med, ha kul med, men framför allt dansa med, som fortfarande var lite av en statussymbol. För liksom kom igen; visst vore det coolt att kunne svänga runt med frugan idag som de gjorde på den tiden?
Från ca 1960 fram till idag har det börjat handla mer och mer om individuell dans. Även om man dansar i grupp, så dansar man som en, inte som två. De senaste åren har visserligen blivit introducerade för en viss pardans inom moderna danser, som hiphop, street och house bla. Men dessa är antingen dueller, eller dans med det motsatta könet, som däremot inte innefattar ett dansgrepp och ständig kontakt mellan två kroppar. Dansas pardans naturligt dansas det möjligtvis vals bland pensionärer, och bland 40 årskrisare och neråt dansas tryckare med dansfattning, vilket jag inte har någon aning om vad jag ska döpa en sådan dans. Den enda pardans barn känner till idag är tryckare... och då säger de "EW".

Men egentligen.
Kan du säga mig, eller fråga någon annan som är emot pardans (som egentligen bara hålls vid liv på tävlingar, och inte på normala dansgolv... synd) varför det är bögigt att: hålla en kvinna, föra en kvinna, snurra en kvinna, lägga kinden mot hennes, få henne att le, ha kul med en kvinna, kunna skryta för en kvinna, få henne att känna sig nätt, kunna lyfta henne som luft, förföra en kvinna, aldrig trampa på hennes tår, få avundsjuka blickar från andra kvinnor, bli åtrådd bland dem, hålla hennes midja tajt, hålla hennes hand om du aldrig gjort det förut... att dansa med en kvinna?

Jag har tyvärr svaret. Det är bögigt eftersom man blir klassad som bög.
Hej hopp kaninsnopp!
//LoEmma, tvåfaldig svensk mästare i discoformation.

Purpose.

Hej lilla sandkorn.

Nu ska jag berätta för dig vad själva syftet är med denna lilla webbok. Håll i dig.

Den värld du lever i är inte alls så underbar som du tycker, tänker eller tror. Inte heller är den så vidrig, hemsk och orättvis heller. Att förvirring uppstår vid detta påstående är normalt. Tro inte är du är knäpp, eller dum. För det är du redan, och du är inte ensam. Anledningen till varför detta påstående är sant är för att du lever på att du tror det är falskt. Vilket inte alls är fallet. Det är sant att livet du lever inte är det liv du lever. Det flaxar egentligen omkring någonstans i universum och småfnittrar åt din lättlurighet. Gör jag dig bara mer förvirrad?

Du lever i ett samhälle. Du följer en ström. Vad andra tycker, tycker du. Du följer lagar, du rättar dig efter regler. Om du tycker att du går åt motsatt riktning, inte rättar dig och inte följer, följer du strömmen som inte följer strömmen. Alltså kommer du för alltid att följa en ström. Denna ström, min kära lärling, gör dig blind, eftersom du ser. För mycket. Den gör dig döv, eftersom du lyssnar på allt. Du inte bara hör, nej, du lyssnar, och det är två olika saker. Strömmen gör dig stum eftersom du argumenterar hela tiden. Den gör dig num eftersom du ständigt känner.
Det är inte förens du slutar upp att lyssna, se, känna och prata som du kommer att kunna lyssna, se, känna och prata.

Att sluta upp med det är inte så lätt som man tror. Inte heller så svårt. För att sluta ska man inte bara sluta, sätta i öronproppar och tänka i sitt eget huvud. Egentligen handlar det om tvärtom. Du måste bomba. Det är inte förens du har hört för mycket att hjärnan exploderar, som du egentligen börjar tänka på riktigt vad du faktiskt tycker. Är det inte när du har för mycket av något som du faktiskt stannar upp, undrar varför du köpte allt, rensar, slänger, och står kvar med det allra bästa?

Att rensa är att samla. Att samla är att rensa. Förhoppningsvis kan jag hjälpa dig att börja din rensning.

Det roliga med att rensa, och att fundera, är att ingen kommer peta dig i bröstet, kalla dig okunnig och säga "FEL" när den personen personligen tycker du har fel. Samtidigt ska man alltid vara beredd på det, för alla är olika, ändå lika, och någon kommer för alltid att peta dig i bröstet. Inte samma människa om allt, men elltid någon om något.
Alltså så finns det ingenting som säger att 1 +1 inte är lika med tre. Det är fullt möjligt. Varför inte? Jag kanske klyver mitt ena äpple i hälften. Vad vet du?

Sluta aldrig att tänka. Men stäng av sinnena ibland. Överrös dig själv.
Dränk dig.

Blommorna...

... på designen råkar irritera mig VÄLDIGT.
Jag ska försöka göra en blogg som uttrycker mig.
Får se om jag lyckas.
I alla fall.

Kul att ses!
Hoppas vi ses igen. Jag måste städa lite i köket, för det luktar köttbullar.
... snarare stinker.

Hej hopp kaninsnopp

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0