En inblick i mitt liv.

Hej lilla sankorn.

Om du sysslar med en teater har jag en storsäljare till dig i detta inlägg.


   Huvudroll; familjen Wedin Nilsson
   Scen; Familjen Nilssons middagsbord
   Maträtt; Kräftor med tillbehör
   samuel: ”Mmm, saft från hjärnan…!”
   ”Pappa, kan du skicka ett till kräftlik till mig?”
   ”Att döda lik kan smaka så här gott!”
   ”Samtidigt som jag äter kräftstjärten äter jag ju bajsrännan också! Vad äcklig jag är som gör det!”
   ”Fast det smakar ju inte direkt bajs…”
   - Samuel, hela dialogen här ovanför.
   ”Och det här är vitlökssås som man kan doppa stjärtarna i” – mamma
   ”Vems då, kräftans eller min egen stjärt?!” – pappa
   ”Din såklart!” – mamma
   ”Vem ska äta den då?” – pappa
   ”Inte jag!” – mamma
   ”Det ska du visst det, är inte det typ din plikt som fru eller nåt?!” – jag
   Välkommen till familjen Wedin Nilsson!
   På återseende.

... har en hårt arbetande hjärna.

   En dag satte han sig ned vid bordet på altanen, var tyst en lååång stund….
”Varför heter det en mås flera måsar, och inte en mås flera möss?!”
   Om man suger på det ett tag, så måste man faktiskt erkänna att det låter mycket bättre än måsar.

Måsar...
hm...
Måsarmåsarmåsar... måsar.

... det låter alldeles för fel.

Min kära lillebror...

Hej lilla sandkorn!

   Samuel Vincent Nilsson... är en väldigt, väldigt logisk person. Logisk behöver nödvändigtvis inte betyda smart/vis vid alla tillfällen. Man är liksom bara… logisk!
   Till exempel;
   Jag och min familj sitter på en restaurang, utomhus, på sommaren, allt var bara jättehärligt. När servitrisen kom med brödkorgen tog alla bröd utom min mamma, som hade börjat skära ner på sitt smörgåsätande (för på riktigt, hon kunde äta tio mackor per dag!). när servitrisen hade gått, så frågade Samuel henne varför inte hon hade tagit något bröd.
”Nä, men då kommer jag ju att få utslag på vågen”, sade hon i en skämtsam ton och flinade mot pappa. Alla fattade vad hon menade. Inte Samuel.
”Vaddå utslag på vågen?”
Mamma blev lite irriterad; hur kul är det att högt förklara för sin tioårige son att man försöker gå ner lite i vikt? … mitt i en restaurang?
”Jamen vad tror du?!”
Samuel tänkte. Och tänkte. Sen tillslut öppnade han munnen och sade.
”Bubblor på vattnet...?”
(Kan också berätta att med munnen full av varm fisksoppa skrattade jag så våldsamt att en servitris till slut kom upp till bordet och frågade om hon allt stod rätt till.)



Vittvittvitt!

   Hahahahahaha, jag kom precis att tänka på den gången Ebba ringde mig och beklagade sig över sitt gymbesök hos Friskis och Svettis. Det löd så här (nästan i ett andetag. Ordagrant):
”Amen jag gick till gymmet, som vanligt, tänkte att nu jävlar ska ja träna ordentligt, så jag körde faktiskt mer hantlar å sånt än vad jag brukar göra, ja, det e faktiskt skitbra, man liksom känner hur musklerna bränner, amen i alla fall. Så tänkte jag att nu ska jag ha dubbla linnen på mig, så att jag inte ser så genomdränkt ut när jag svettas, ja menar, förra gången med byxorna och allt var ju fett pinsamt! Anyway, så då stod jag där å lyfte olike vikter och tänkte typ Yes, äntligen ser jag lite normal ut, sade jag att linnet var svart? Nähä, amen det var svart i alla fall, jag hade vitt under och svart över, för det syns ju inte så mycket. Men sen när ja var klar vettu, asså ja skojjar inte, det där linnet såg GRÅTT ut, jämfört med svettriangeln jag hade på ryggen! Det var sååååååååååååååå pinsamt asså!”
”Vitt är ju bäst…!”
”Ja, jag veeet, jag vet inte riktigt vad jag tänkte, ja tänkte nog att svart va lika bra som vitt. Amen i alla fall, jag hade bättre byxor på mig den här gången, men SNACKA om att det var pinsamt, jag hade verkligen värsta svettfläcken där bak!!!!”
   …
   Jaa, alla ni träningsfreak. Det är vitt som gäller i styrkesalen!

Tack och lov för fattiga människor!

Hej lilla sandkorn!


  Vi satt och åt middag idag, alla tillsammans, jag, pappa och Samuel, min lillebror. Mamma var i New York. Samuel sade att han hade läst lite av vad jag hade skrivit. Han skrattade åt att jag hade skrivit att om alla i Kina skaffar bil skulle mänskligheten dö ut inom 30 år. Liksom fnissade. Jag bara satt och stirrade på honom. Alltså, ursäkta språket, men vad fan är det som är så roligt med detta påstående? Nej, förlåt, det är inte ett påstående, det är bevisat! Jag ser verkligen inte varför han fnissade! Är det roligt för att han inte tror det är sant? Är det roligt bara för att han ville retas? Eller är det så att det ser komiskt ut just för att han tror att det aldrig kommer att hända? Nej, visst, det är nästan omöjligt att alla i Kina skulle skaffa bil vid exakt samma tidpunkt. Däremot kan vi ju faktiskt konstatera, att någon gång i världshistorien så kommer människan att ha förbrukat lika mycket bensin ändå. Det spelar ingen roll om Kina skaffar bil eller inte. Vi håller på att dö ut ändå. Fast saktare. Fler och fler använder ju också miljöbil, så det kommer väl att ta några tusen år. Men det betyder inte att världen är räddad.
”Tack och lov för fattiga människor!”
Jag blir verkligen så less på människor som tror att det ändå inte kommer att göra någon skillnad.
”Äsch, det är ändå bara en miljöbil per tusende person, varför skulle det göra någon skillnad om jag skaffade en? Dessutom är de dyra”.
Visst låter det korkat, med tanke på det skick världen faktiskt är i? Det är så synd dock, att detta är exakt citerat av en äkta varelse. Nämligen min kära fader.


För det är ju så OTROLIGT kul, som yngre generation, att städa upp efter andra, eller hur?

RSS 2.0