___

Nu kanske du tänker att "Hm, hon har ingen riktig rubrik", eller med andra ord "Hm, hon har ingenting som berättar vad det här inlägget handlar om!". Men då har du fel igen. Min rubrik är inte ingenting och berättar mycket väl vad inlägget handlar om; rubriken är tre understreck, och eftersom du inte fattar dem klassar du dem som ingenting, alltså handlar detta inlägg om ingenting, som egentligen inte existerar. 

Är du med mig?

Ens i världen finns det inte något som är ingenting. Då skulle ingentinget inte ens kunna bli kallat "något" eftersom det är ett "ingenting". Men det vi inte ser klassar vi som ingenting. Det vi inte hör är ingenting, och det vi inte känner, luktar och kommer ihåg är ingenting. Vilket  egentligen är helt fel. Allting är någonting, eftersom för det första lever vi i ett kretslopp och ett kretslopp betyder att ingeting kan förstöras så mycket att det blir just till ingenting. Ingenting kan heller skapas från ingenting, utan allt har en början från något som redan är ett någonting och som har utvecklats från detta någonting. 
Det enda ingenting som för tillfället finns i världen är hålutrymmet mellan atomkärnan och dess protoner, elektroner och neutroner; det är inte luft, eftersom luft är syre, syre är molekyler, och därför på tok för stora för att på plats i atomens hålutrymme. Nej, hålutrymmet kallas för tillfället för ingenting. Och varför det kallas just för ingenting är för att forskningen ännu inte har kommit så långt att de har hittat vad hålutrymmet verkligen är för något.
Det sorgliga är också att människans måste-veta-behov gör att vi aldrig kommer att sluta. Alltså kommer det aldrig att finnas ingenting i världen eftersom allting snart kommer att vara upptäckt.
Vilket vi å andra sidan aldrig kommer veta, för vi kan ju inte upptäcka någonting som vi inte letar efter, alltså ett ingenting. Alltså kommer det alltid finnas ingentinger bland oss för evigt. Å andra sidan inte, eftersom vi inte vet att ingentinget existerar, och om vi skulle göra det skulle det längre inte vara ett ingenting, utan ett någonting.

Är du med mig?

"Ingenting" existerar helt enkelt inte. Vilket det egentligen gör, eftersom vi har namngett de saker vi inte vet existerar: de sakerna heter "ingenting". Så om man tänker efter har vi upptäckt allt, eftersom det man upptäcker namnger man, och det vi inte upptäckt heter ingenting. Alltså finns alla ingentinger, och blir någontinger, trots att de är ingentinger eftersom vi inte vet vad de riktigt är för någonting än.

Är du med mig?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0